Op zoek naar jouw nieuwe school?

Welkom op onze voorlichtingspagina. Hier vind je informatie over onze school, kan je je inschrijven op onze school, kan je inschrijven voor een rondleiding door de school of onze kennismakingslessen. Hier vind je ook de stream terug die we  zaterdag 29 januari 2022 gemaakt hebben voor onze online open dag samen met andere filmpjes over onze school. Kijk maar eens rond en als je vragen hebt kan je die stellen via de Whatsappknop.

Op onze school kun je aan de slag met de leerwegen basis, kader en gemengd. Je krijgt unieke mogelijkheden om te leren in de praktijk. Dat geeft je een voorsprong als je straks je diploma op zak hebt. Samen met jou en je ouders geven wij richting aan jouw toekomst.

Een veilige en prettige school

Je komt naar onze school om veel te leren en je op allerlei gebieden te ontwikkelen. Je hebt dan een omgeving nodig waarin je je veilig en prettig voelt. We vinden het daarom erg belangrijk dat we je persoonlijk kennen. Niet alleen je docenten, ook onze afdelingsleiders, conciërges en medewerkers bij de receptie kennen je. We hebben duidelijke en eenvoudige schoolregels. Zo weten we wat we van elkaar verwachten. Daardoor is er in de school een rustige sfeer en voelt iedereen zich thuis.

Wat maakt Het Westeraam bijzonder?

We leren je de onmisbare basis en we maken er werk van om jou zoveel mogelijk unieke ervaringen op te laten doen in de praktijk. Zo ga je in de derde en vierde klas elke week op stage bij verschillende bedrijven of instellingen. Dat is mogelijk op Het Westeraam, omdat wij samenwerken met meer dan 300 bedrijven in de regio. Op die manier ontdek je wat echt bij jou past.

Actieve persoonlijke begeleiding

Overstappen van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is best spannend. Opgroeien in onze ingewikkelde wereld is niet altijd gemakkelijk. Daarom heeft elke klas op onze school een mentor. Je mentor kent jou en je klasgenoten heel goed en is het aanspreekpunt voor je ouders. Elke week heb je met je hele klas een mentorles. In deze les maak je in de eerste weken vooral kennis met al je klasgenoten en met de school. Verder leer je in deze les hoe je kunt leren, plannen en keuzes maken en hoe je met elkaar omgaat. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor jou als persoon.

Bovenbouw

In onze bovenbouw kun je kiezen uit drie profielen (beroepsrichtingen):

Groen, Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn

Gewoon een hele goede school

Wij geven je goed en persoonlijk onderwijs in een prettige sfeer. Dat blijkt ook uit onze examenresultaten. Onze slagingspercentages liggen ruim boven het landelijk gemiddelde. In 2021 was 99% van onze leerlingen geslaagd en in 2022 100% en daar zijn we trots op. Dus #Gewoondoen Kom naar Het Westeraam en haal het beste uit jezelf.

Wil je onze school online bekijken?

Ga naar tour

WhatsApp je vragen!

Heb je nog vragen over onze school? Je kunt ons gemakkelijk bereiken op nummer: 06 - 34337958 en stuur ons een WhatsApp bericht met je vraag. Wij proberen dan zo spoedig mogelijk een antwoord te geven.


Stuur een WhatsApp

Op zoek naar jouw nieuwe school?

Meld je aan

Schrijf je in!

Word jij onze nieuwe leerling? Vergeet je dan niet in te schrijven. Je kan je tot 15 maart aanmelden via het online aanmeldingsformulier. Onze toelatingscommissie zal daarna alle inschrijvingen doornemen. We werken niet met een loting. Na 15 maart krijg je bericht over jouw inschrijving.  

Stream open dag 29-1-2022

#gewoondoen!

 

Kennismaking

Naar een nieuwe school gaan kan soms een beetje spannend zijn. Daarom nodigen wij op donderdag 14 jul alle nieuwe brugklassers uit voor een kennismakingsmiddag waarop je elkaar en je mentor kunt leren kennen. Daar krijg je later wat meer informatie over.

De school bekijken

Informatiefilm over Het Westeraam