Past Groen bij jou?

 

Groen

Het profiel Groen is een oriëntatie op de groene sector met veel aandacht voor dieren, bloemen, planten en de natuur. Houd je hiervan en ben je graag praktisch bezig? Dan past het Groene profiel misschien wel bij jou! 

In 4 modules maak je kennis met de groene wereld:

  • Groene productie (BBL & KBL)
  • Tussen productie en verkoop (BBL, KBL & GL)
  • Groene vormgeving en verkoop (BBL & KBL)
  • Vergroening stedelijke omgeving (BBL, KBL & GL)

In deze modules maak je in brede zin met de groene wereld. Je leert over productiedieren, het kweken van bloemen en het werken in de levensmiddelenindustrie. Daarnaast is er veel aandacht voor bijvoorbeeld gezelschapsdieren, de groene omgeving en duurzaam en verantwoord leven. Als je creatief bent, kun je je uitleven tijdens het bloemschikken of bij onderdelen als vormgeving en styling. 

Deze modules bestaan uit veel praktijklessen. Op Het Westeraam hebben we een modern ingerichte plantenkas met geautomatiseerde klimaatsystemen. Ook kun je buiten werken in een tuinachtige omgeving waar je je eigen tuin kunt creëren en waar je kunt oefenen om een bestrating te leggen. Verder heeft de school een groot aantal dieren om te oefenen in het verzorgen van en het omgaan met (huis)dieren. Voor de grotere dieren kun je terecht bij de bedrijven in de omgeving.
Je werkt dus vaak praktisch, maar ook de theorie is natuurlijk belangrijk. Je werkt met een digitale methode die je ook thuis kunt gebruiken. Het is een uitgebreid profiel met praktijk en theorie. Alles vanuit de gedachte “Groen moet je doen”. 

 

Klik hier voor de PowerPoint van de profielkeuze avond leerjaar 2 van 5 maart 2024. 

Video