Past Economie & Ondernemen bij jou?

Het profiel Economie & Ondernemen is het profiel dat gaat over het werken als secretarieel of administratief medewerker, bij het runnen van een bedrijf, het werken in de verkoop of in de logistiek. Samenwerken met en voor andere mensen. Ben je creatief, geef je niet snel op, kun je goed rekenen, je schoolwerkzaamheden organiseren, luisteren en vind je het leuk om met de computer te werken en werkstukken te maken, niet bang om flink aan te pakken? Dan is dit profiel misschien wel iets voor jou.  

Het profiel Economie & Ondernemen bestaat uit vier modules:

  • Secretarieel (BBL, KBL & GL)
  • Administratie (BBL & KBL)
  • Commercieel (BBL, KBL & GL)
  • Logistiek (BBL & KBL)

In deze modules leer je over het werken bij een receptie of als secretaresse, over het verwerken van financiële cijfers en het bijhouden van een eenvoudige boekhouding.  Ook leer je alles over de verkoop van goederen en diensten en het presenteren van die goederen. Je voert verkoopgesprekken en gaat werken met een kassa. Je leert over goederenstromen in magazijnen en distributiecentra.  

Een groot deel van de opdrachten maak je op de computer en daarnaast leer je in de praktijk tijdens praktijklessen, bedrijfsbezoeken en tijdens je stagedagen.

Omdat de computer niet meer weg te denken is uit ons leven, besteden we veel aandacht aan algemene computervaardigheden.  

Zoals je kunt lezen is Economie & Ondernemen een breed profiel waarbij je later allerlei kanten uit kunt. Van werken in de verkoop, starten van een bedrijf, horeca, kantoor, logistieke wereld, als administrateur of in de marketing. Het kan allemaal met het profiel Economie & Ondernemen! 

 

Klik hier voor de PowerPoint van de profielkeuze avond leerjaar 2 van 5 maart 2024. 

Video