Welk profiel past bij jou?

In de onderbouw volg je het vak Leefstijl. We werken in dat vak met projecten. Je gaat kennis maken met de profielen Economie & Ondernemen, Groen en Zorg & Welzijn. Met andere woorden, je gaat lekker aan de slag met elkaar! Tijdens deze lessen kun jij kijken wat de verschillende profielen inhouden. Hierdoor kun je in leerjaar 2 een goede profielkeuze maken. Natuurlijk wordt bij het maken van een keuze alles nog eens heel goed uitgelegd. Je ouders worden hierbij betrokken. 

 

Op Het Westeraam heb je keuze uit drie profielen:

  • Economie & Ondernemen (E&O)
  • Groen
  • Zorg & Welzijn (Z&W)

 

Jouw Examenrichting

Het profiel dat je kiest, is de richting waarin je examen doet. Je krijgt per week een aantal uren les in je profielvak. Hierbij volg je algemene vakken en een aantal beroepsgerichte keuzevakken. 

 

Keuzevakken 

In leerjaar 3 en 4 krijg je naast je profiellessen ook beroepsgerichte keuzevakken. De BBL en KBL volgen 4 keuzevakken voor hun examenprogramma. De GL volgt 2 keuzevakken. Deze keuzevakken gaan over een onderdeel van een profiel waar je dieper op de stof ingaat. Denk aan het keuzevak bloemschikken of ondernemen. Ook zijn er keuzevakken voor werken in de uiterlijke verzorging, banketbakkerij en mode & design. En de webshop, waarbij je een eigen webwinkel gaat runnen! Op Het Westeraam vinden we het belangrijk dat je echt kunt kiezen uit de aangeboden keuzevakken. Het maakt daarbij niet uit welk profiel je volgt. Heel fijn dus, want wij vinden het belangrijk dat je je breed kunt oriënteren. En dat je kunt ontdekken wat bij je past.