Welk profiel past bij jou?

In de onderbouw volg je het vak Leefstijl. We werken in dat vak met projecten. Je gaat kennis maken met de profielen Economie & Ondernemen, Groen en Zorg & Welzijn. Met andere woorden, je gaat lekker aan de slag met elkaar! Tijdens deze lessen kun jij kijken wat de verschillende profielen inhouden. Hierdoor kun je in het tweede leerjaar een goede profielkeuze maken. Natuurlijk wordt bij het maken van een keuze alles nog eens heel goed uitgelegd. Je ouders worden hierbij betrokken. 

Op Het Westeraam heb je keuze uit drie profielen:

  • Economie & Ondernemen (E&O)
  • Groen
  • Zorg & Welzijn (Z&W)

 

Jouw Examenrichting

Het profiel dat je kiest, is de richting waarin je examen doet. Je krijgt per week een aantal uren les in je profielvak, waarin je zowel de theorie als de prakijk leert. Hiernaast volg je algemene vakken, zoals Nederlands en Engels en een aantal beroepsgerichte keuzevakken die je zelf mag kiezen. 

 

Keuzevakken 

In leerjaar 3 en 4 krijg je naast je profiellessen ook beroepsgerichte keuzevakken. De BBL en KBL volgen 4 keuzevakken voor hun examenprogramma. De GL volgt 2 keuzevakken. Deze keuzevakken gaan over een onderdeel van een profiel waar je dieper op de stof ingaat. Denk aan het keuzevak bloemschikken of ondernemen. Ook zijn er keuzevakken voor werken in de uiterlijke verzorging, EHBO en mode & design, om je kennis te verbreden. Op Het Westeraam vinden we het belangrijk dat je echt kunt kiezen uit de aangeboden keuzevakken. Het maakt daarbij niet uit welk profiel je volgt. Heel fijn dus, want wij vinden het belangrijk dat je je breed kunt oriënteren, zodat je kunt ontdekken wat bij je past. 

 

Klik hier voor de PowerPoint van de profielkeuze avond leerjaar 2 van 5 maart 2024. 

Klik hier voor het stappenplan voor profielkeuze in Zermelo