Open Dag Het Westeraam 29 januari 2022!

Op 29 januari 2022 vindt de Open Dag van Het Westeraam plaats. Je kunt onze school deze dag online bezoeken via deze pagina. Leerlingen en docenten vertellen je van alles over onze school via een stream. Ook staan zij klaar om al jouw vragen te beantwoorden via de Whatsappknop op de homepage en deze pagina. Het doel van deze dag is om jou kennis te laten maken met Het Westeraam.

Het Westeraam

Op onze school kun je aan de slag met de leerwegen basis, kader en gemengd. Je krijgt unieke mogelijkheden om te leren in de praktijk. Dat geeft je een voorsprong als je straks je diploma op zak hebt. Samen met jou en je ouders geven wij richting aan jouw toekomst.

Een veilige en prettige school

Je komt naar onze school om veel te leren en je op allerlei gebieden te ontwikkelen. Je hebt dan een omgeving nodig waarin je je veilig en prettig voelt. We vinden het daarom erg belangrijk dat we je persoonlijk kennen. Niet alleen je docenten, ook onze afdelingsleiders, conciërges en medewerkers bij de receptie kennen je. We hebben duidelijke en eenvoudige schoolregels. Zo weten we wat we van elkaar verwachten. Daardoor is er in de school een rustige sfeer en voelt iedereen zich thuis.

Wat maakt Het Westeraam bijzonder?

We leren je de onmisbare basis en we maken er werk van om jou zoveel mogelijk unieke ervaringen op te laten doen in de praktijk. Zo ga je in de derde en vierde klas elke week op stage bij verschillende bedrijven of instellingen. Dat is mogelijk op Het Westeraam, omdat wij samenwerken met meer dan 300 bedrijven in de regio. Op die manier ontdek je wat echt bij jou past.

Actieve persoonlijke begeleiding

Overstappen van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is best spannend. Opgroeien in onze ingewikkelde wereld is niet altijd gemakkelijk. Daarom heeft elke klas op onze school een mentor. Je mentor kent jou en je klasgenoten heel goed en is het aanspreekpunt voor je ouders. Elke week heb je met je hele klas een mentorles. In deze les maak je in de eerste weken vooral kennis met al je klasgenoten en met de school. Verder leer je in deze les hoe je kunt leren, plannen en keuzes maken en hoe je met elkaar omgaat. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor jou als persoon.

Bovenbouw

In onze bovenbouw kun je kiezen uit drie profielen (beroepsrichtingen):

Groen, Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn

Gewoon een hele goede school

Wij geven je goed en persoonlijk onderwijs in een prettige sfeer. Dat blijkt ook uit onze examenresultaten. Onze slagingspercentages liggen ruim boven het landelijk gemiddelde. In 2020 was 100% van onze leerlingen geslaagd en in 2021 99% en daar zijn we trots op. Dus #Gewoondoen Kom naar Het Westeraam en haal het beste uit jezelf.

Aftellen tot de open dag

Op zoek naar jouw nieuwe school?

Meld je aan

WhatsApp je vragen!

Heb je nog vragen over onze school? Je kunt ons gemakkelijk bereiken op nummer: 06 - 34337958 en stuur ons een WhatsApp bericht met je vraag. Wij proberen dan zo spoedig mogelijk een antwoord te geven.


Stuur een WhatsApp

#gewoondoen!

 

Informatiefilm over Het Westeraam

Plattegrond

Bekijk hier binnenkort onze interactieve plattegrond

Kennismakingslessen en scholenmarkten

Om je kennis  te laten maken met onze school hebben we niet alleen een open dag. Tijdens de scholenmarkten kunnen jij en je ouders informatie krijgen over onze school en andere scholen in de regio. Wil je eens bij ons meedoen in de les dan kan dat tijdens de kennismakingslessen.

Door corona gaan helaas de scholenmarkten in de regio niet door. Wil je informatie hebben over onze school kom dan langs op onze online open dag of zoek contact met ons via whatsapp, mail maar je mag ook gewoon bellen.

Wil je meedoen bij ons in de lessen kom dan naar de kennismakingsmiddagen op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 februari 2022. Ze beginnen om 13:00. Je kan je nu aanmelden!